Upptäck mer om kiropraktisk behandling

Vad säger den senaste forskningen om effekterna med kiropraktisk behandling? Hur kan kiropraktisk behandling påverka min styrka och uthållighet? Hur kan kiropraktik hjälpa mig att bibehålla min hälsa upp i åren?

Se våra filmer om kiropraktisk behandling

Nybörjarguide till kiropraktik

Här får vi höra lite allmänt om vad kiropraktik handlar om, och lite om vad den senaste forskningen säger om några av dess effekter.

Symptom

Många patienter är symptom orienterade, men det är mycket som händer under ytan. Smärtan är nog så irriterande, men säger ofta inte så mycket om underliggande orsaker.

Vad är smärta?

Visste du att forskare har upptäckt att smärta är en sensation som din hjärna bestämmer att du ska känner om den tror att det finns ett problem?

Hur ofta behöver jag få behandling?

En fråga som alla undrar över när dem kommer in akut. Svaret beror såklart på en mängd olika faktorer, och några generella svar finns därför inte.

Hjärnan, Kroppen & Ryggraden

Sambanden mellan hjärna, kropp och ryggrad är oerhört viktiga. I den här videon förklaras en del av dessa samband och hur de kan påverka dig i din vardag.

Kiropraktik & Frontalloben

Här tittar vi på forskning som visar hur kiropraktik kan påverka hjärnans funktion.

Är din verklighetsuppfattning rätt?

Neuroplastiska förändringar händer hela tiden och kan leda till positiv inlärning som gör oss bättre på att hantera vardagen.

Ledsinne

Vi tittar på en annan forskningsstudie som fokuserar på hjärnans förmåga att kunna känna vilken position vi har våra leder i.

Feed-forward Aktivering

Här beskrivs resultat från studier som tittar på hur bålstabilitet påverkades av kiropraktisk behandling.
Bålstabilitet är som ni säkert vet central för att kunna förhindra skador och för att kunna prestera optimalt.

Kiropraktik och Hållning

En dålig hållning ökar belastningen i nacke, axlar och rygg, men visste du att en dålig hållning kan leder till minskad tolerans mot stress, sämre självkänsla, sämre andning, större upplevd rädsla.

Styrka och Uthållighet

Här är en intressant film om hur kiropraktisk behandling kan påverka styrka och uthållighet.

Kiropraktik för Äldre

Kiropraktik kan vara en del av din strategi för att bibehålla din hälsa upp i åren.